Новини

Аstrade Company откри втори луксозен шоурум на Бул. България № 60В . Клиентите ни могат да се насладят на богата гама врати, прозорци, ламинирани и естествени паркети, щори, покриви, сайдинг, мрежи против насекоми.

тел. : 0893 49 09 49 ; 0888 12 17 09 ;  e-mail : info@astcom.eu

Видове отваряне Печат Е-мейл

 

С прозорците, изработени от Астрейд Къмпани могат да се постигнат всички познати видове отваряния.
 
Едноосно – най-често изработваните прозорци с едноосно отваряне както класиечското отваряне на старите дървени прозорци. Крилото се отваря от ляво на дясно или то дясно на ляво по хоризонталната ос. Удобно и неоскъпяващо допълнително прозореца.
 
 Двуосно – при него прозорецът се отваря и по вертикалната ос. Предназначено е предимно за проветряване на помещенията. Механизмите на отваряне са два. Пантите също са различни от тези за едноосното отваряне.
 
Отваряне с подвижен делител – наречено френски тип прозорец. При отварянето на крилата се се постига максимална свободна площ, тъй като между тях няма фиксиран делител. При затварянето крилата се захващат посредством “насрещници”, които ги правят устойчиви колкото прозорците с фиксиран делител. 
 
 Отваряне с механизъм тип Фолксваген – отваряне чрез придърпване и приплъзване по релса с перфектно уплътнение.
 
 Отваряне с приплъзване – също позволява спечелването на допълнително пространство поради страничното отваряне на крилата. Обикновено препочитано за остъкляване на ложни тераси и за интериорни прегради. Евтино, но със значително по-ниска степен на изолация.
 
 Комбинирано – сложен ансамбъл от отваряния според нуждите на клиента.
 

valid xhtml valid css